diumenge, 11 de gener del 2015

Custòdia d’una finca municipal on hi havia l’antic abocador de La Riera

A finals de l’any passat, vàrem impulsar un acord de custòdia d’una finca, al municipi de La Riera de Gaià. Aquesta finca de propietat de l’Ajuntament de La Riera de Gaià, es troba situada a la partida coneguda com el Clot d’en Torrell. Fins els anys 90, en aquest espai s’hi abocaven les deixalles urbanes de La Riera de Gaià. Un cop es va clausurar, l’Ajuntament de La Riera va arranjar la finca, retirant runes i reomplint-ho amb terra vegetal. Posteriorment i en diferents petites intervencions, primer del Grup de Joves de La Riera i després de l’Esplai Campiquipugui de La Riera, s’han dut a terme diverses plantacions d’arbres, sobretot pi pinyoner i alzina i d’arbusts com ara llentiscle o mata,romaní i espígol.
Aquest acord de custòdia s’ha fet entre el propietari, l’Ajuntament de La Riera de Gaià, La Sínia, i l’entitat juvenil l’Associació Campiquipugui de La Riera de Gaià, amb la voluntat d’impulsar noves propostes per millorar aquest espai.
Aquest dissabte, hem organitzat amb l’Esplai Campiquipugui de La Riera, una excursió fins aquest espai i hem plantat mates d’espígol. L’objectiu es potenciar aquesta espècie en aquest espai municipal, ja que a La Riera, es tradicional recollir la part florida de l’espígol per fer-ne falles i cremar-les el dia de reis. A part d’aquesta acció, tenim pensades altres activitats com realitzar l’any vinent una festa de l’arbre per a potenciar-ne l’arbrat i penjar caixes niu. Aquí teniu algunes fotografies de l’activitat d’aquest dissabte.